Køretest til borger med kørekort

Vi tester og vurderer, om borger har behov for særlig indretning i bilen for at kunne betjene den.

Måling i DTS (teststation) samt køretime i en specialindrettet skolevogn med en kørelærer og en fysioterapeut.

Måling af kræfter i Newton

Målingerne foretages, hvis der er tvivl om, hvorvidt en borger har tilstrækkelige kræfter til at betjene en funktion i bilen, eller hvis borgeren har modtaget et brev fra Færdselsstyrelsen om at få foretaget en måling.

Efterfølgende dokument med resultat af køretesten

Der udarbejdes en fyldestgørende rapport med resultatet af målingerne i DTS, vores vurdering af køretimen samt en konklusion og anbefalinger af kørekortkoder.

Test i DTS

DTS er en testmaskine, hvor vi kan foretage fysiske målinger af om en borger har tilstrækkelige kræfter i arme og ben til at betjene et rat, kobling, speeder- og bremsefunktion, samt foretage målinger af reaktionstid i forhold til betjening af bremsen. Resultatet af målingerne viser, hvilken særlig indretning borgeren har behov for, for at kunne køre bil på forsvarlig vis, samt hvilke kørekortkoder der skal påføres i kørekortet.

Køretime i en specialindrettet skolevogn med en kørelærer og en fysioterapeut

Baseret på resultaterne fra målingerne i DTS (køretestmaskine), foretages en vurdering af, hvilken særlig indretning der er nødvendig. Borgeren får en køretime sammen med en kørelærer og en fysioterapeut for at sikre, at det er den helt rigtige indretning, der er valgt, og at borgeren kan køre på forsvarlig vis.

Lad os hjælpe dig tilbage bag rattet!

Ring til os på 73 70 80 31 eller mail os på dmh@handicapcenter.dk