Bilvalg og særlig indretning

Billigst egnet bil med den nødvendige særlige indretning vælges til borger.

Bilvalg

I henhold til Servicelovens § 114 vælges den billigst egnede bil til borger.

Ved et bilvalg starter vi altid med at have en kort samtale med borgeren, hvor borgeren selv fortæller om sit fysiske funktionsniveau, behovet for at have hjælpemidler med i bilen og andet, som de mener kan være relevant for bilvalget. Dette sammenholdes med oplysningerne fra kommunen, kørekortskrav og evt. lægeoplysninger.

Herefter foretages en praktisk afprøvning af den eller de biler, som vi vurderer, vil kunne være egnet til borgeren. Personbiler afprøves oftest hos en af de almindelige bilforhandler, og er der behov for en minibus foregår afprøvningen hos en bilopbygger. Samtalen og afprøvningen foretages altid af en fysioterapeut.

Særlig indretning

Er der behov for særlig indretning i bilen, indhentes der tilbud på dette.

Efterfølgende udarbejdes en rapport

Resultatet af afprøvningen beskrives i en rapport med en anbefaling af billigst egnede bil samt særlig indretning, hvis der er behov for dette. Pris på bil angives i rapporten og tilbud på særlig indretning vedlægges

Stort kendskab til bilmarkedet

I Handicap Center Danmark har vi et stort kendskab til bilmarkedet. Ved en bilafprøvning ser vi på alle relevante muligheder. Vi har fokus på de fysiske forhold, der er i bilen, da det er afgørende for om ind- og udstigningsforholdene er i orden, og om borgeren kan opnå en god kørestilling.

Ved en afprøvning af bil vil vi altid tage udgangspunkt i den billigst mulige bil, som vi vurderer, vil kunne være egnet til borgeren. Der er ofte behov for at afprøve flere biler, før vi kan anbefale den billigst egnede.

Vi tester borgeren og finder frem til den billigst egnede bil og den nødvendige indretning. Så borgeren igen kan komme ud at køre.

Lad os hjælpe dig tilbage bag rattet!

Ring til os på 73 70 80 31 eller mail os på dmh@handicapcenter.dk